Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΟΕ ΔΕΥΑ 
20.11.15
ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣΤΕΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Με μια διαδικασία απόλυτης απαξίωσης του κοινωνικού διαλόγου, των φορέων της κοινωνίας των πολιτών και των προαπαιτούμενων δημοκρατικών διαδικασιών μιας ευνομούμενης δημοκρατικής χώρας, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τα υπόλοιπα αντεργατικά και κοινωνιοκτόνα προαπαιτούμενα όπως δραστικός περιορισμός της προστασίας της πρώτης κατοικίας, η ρύθμιση των 100 δόσεων, ο φόρος στο κρασί κ.ο.κ.
Πρόκειται ουσιαστικά ένα νομοσχέδιο – μνημείο αυταρχισμού και κατάλυσης κάθε δημοκρατικής έννοιας, αφού η διαδικασία του «κατεπείγοντος» επαναλαμβάνεται, παρά το γεγονός ότι κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, υπήρχε η διαβεβαίωση ότι δεν θα ξαναέρθει σχέδιο νόμου με κατεπείγουσα διαδικασία.
Την ίδια στιγμή ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης συναντιέται με τους εκπροσώπους της Τρόικα και συζητά με κρυφή ατζέντα, εν αγνοία εργαζομένων και εργοδοτών, εργασιακά και ασφαλιστικό.
Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι, δεν θα αφήσουν αναπάντητες τις προκλήσεις και θα συνεχίσουν τον αγώνα για την απόκρουση των καταστροφικών πολιτικών. Θα συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στα μνημονιακά μέτρα και στα κυβερνητικά νομοθετήματα που εξαθλιώνουν τα τελευταία πέντε (5) χρόνια την Ελληνική κοινωνία.
Με όπλο μας την πολύ μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ στην τελευταία απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων, θα συντονίσουμε τις προσπάθειες απέναντι στις συνεχιζόμενες επιθέσεις που δεχόμαστε.
Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: