Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Κινηματογραφική Λέσχη στο Σπίτι του Δασκάλου

 Πέμπτη 1/11 στις 20:30

"13 ΤZAMETI"

                                         Ενσωματωμένη εικόνα 1                        
Οι προβολές 
είναι
ΔΩΡΕΑΝ

ΘΡΙΛΕΡ 2006 | Διάρκεια: 90'
Γαλλο-γεωργιανή ταινία, σκηνοθεσία Γκέλα Μπαμπλουάνι με τους: Ζορζ Μπαμπλουάνι, Ορελιέν Ρεσουάν, Πασκάλ Μπονγκάρ

Υπόθεση
Ο νεαρός Σεμπαστιέν, Γεωργιανός μετανάστης, παίρνει τη θέση ενός ναρκομανούς που μόλις πέθανε για να κάνει μια παράνομη δουλειά, αγνοώντας όμως το αντικείμενό της. Οδηγείτε σε μια έπαυλη στη γαλλική επαρχία, όπου υποχρεώνεται να ρισκάρει τη ζωή του σε ένα διεστραμμένο παιχνίδι ομαδικής ρώσικης ρουλέτας.

Κριτική
Ασπρόμαυρη φωτογραφία, δεξιοτεχνική σκηνοθεσία, αποκάλυψη ενός αναμφισβήτητου ταλέντου. Γιος του γνωστού Γεωργιανού σκηνοθέτη, Temur Babluani, ο Gela κάνει δυνατό σκηνοθετικό αλλά και σεναριακό ντεμπούτο. Εστιάζοντας στην κλιμάκωση της ψυχολογικής έντασης μέσα από την σταδιακή αποκάλυψη της πλοκής ο σκηνοθέτης επιτυγχάνει να κρατά τον θεατή σε συνεχή αγωνία βάζοντάς τον, “ηδονοβλεπτικά” σχεδόν, στο σκοτεινό παιχνίδι που παίζεται. Η διεισδυτική ματιά του σκηνοθέτη στα παιχνίδια της τύχης επιτυγχάνεται (και) με τη χρήση των ασπρόμαυρων εικόνων ενώ ουσιαστικά απογειώνεται με τις αλληθοφανείς ερμηνείες τόσο του George Babluani όσο και του υπόλοιπου καστ που αποτελείται από πολλούς γνωστούς γάλλους ηθοποιούς. 

Βραβευμένο με το Χρυσό Λιοντάρι Καλύτερης Πρώτης Ταινίας στις Κάννες αλλά και το Μεγάλο Βραβείο της επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: