Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016


Δ. Νορθάμπτον: Ψήφισε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού (βίντεο)

Το δημοτικό συμβούλιο του Νορθάμπτον, με ψήφους 8-1, ψήφισε κατά της διαχείρισης της ύδρευσης του δήμου από ιδιωτικές εταιρείες. Παρότι δεν υπήρχαν σκέψεις για ιδιωτικοποίηση, η πόλη ήθελε με αυτό τον τρόπο να εξασφαλίσει ότι δε θα συμβεί στο μέλλον.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά τα προβλήματα από τις ιδιωτικές εταιρείες στο Φλιντ και στο Μίτσιγκαν, όπου βρέθηκαν υψηλά επίπεδα μολύβδου στο νερό λόγω του γεγονότος ότι οι εκεί εταιρείες άλλαξαν τη διαδικασία για να μειώσουν το κόστος. Το Νορθάμπτον με αυτό τον τρόπο θέλει να διασφαλίσει ότι οι ιδιωτικές εταιρείες δεν θα έχουν καν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να επωφεληθούν από μια βασική ανάγκη.
«Οι πόλεις και οι κωμοπόλεις που έχουν ιδιωτικοποιήσει το νερό τους είχαν κάποια πραγματικά άσχημα αποτελέσματα οικονομικά αλλά και από άποψη δημόσιας υγείας, και θέλουμε με την απόφαση μας αυτή να αποτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο στο Νορθάμπτον», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Νορθάμπτον Ryan O Donnell.
Ο δήμαρχος David Narkewicz ανέβασε πρόσφατα τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης της πόλης , προκειμένου να χρηματοδοτήσει με $20 εκατομμύρια βελτιώσεις στο σύστημα λυμάτων, το οποίο θα περιλαμβάνει και μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων.
Πηγή, βίντεο: wwlp.com
Μετάφραση: ΣΕΚΕΣ/Μανώλης Μαστοράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: