Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Κατατέθηκε το μνημόνιο 3 στη Βουλή - Την Παρασκευή τα ξημερώματα η ψήφιση

ee-evro-thilia
Κατατέθηκε στη Βουλή - και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της - το σχέδιο νόμου με το κείμενο της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της χώρας, το μνημόνιο 3 δηλαδή.
Το μνημόνιο 3 με τον τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» περιλαμβάνει τη δέσμη αιματηρών μέτρων εις βάρος του λαού, του κόσμου της εργασίας και των συνταξιούχων, η ψήφιση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για την επικύρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Η πρόταση της κυβέρνησης είναι το εν λόγω σχέδιο νόμου να εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Απαντώντας στην επιστολή Τσίπρα, που ζητούσε την άμεση σύγκληση της Βουλής για την συζήτηση και ψήφιση του μνημονίου, αρχής γενομένης από σήμερα Τετάρτη, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου όρισε τη Διάσκεψη των Προέδρων για απόψε στις 9 και μισή το βράδυ, προκειμένου να ανοίξει η Βουλή.
Αυτό σημαίνει πως το μνημόνιο 3 θα συζητηθεί στις αρμόδιες Επιτροπές την Πέμπτη, ενώ η ψήφισή του αναμένεται να γίνει τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 14 Αυγούστου, και όχι σήμερα 13, όπως επιθυμούσε ο Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: