Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Νέα - Ανακοινώσεις
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ 
22.02.17
 
Η κλαδική σύμβαση εργασίας έληξε στις 31-12-2016 και ισχύει λόγω μετενέργειας μέχρι 31-3-2017.
Η ομοσπονδία αρχή του έτους κατέθεσε στην ΕΔΕΥΑ πρόσκληση για διαπραγμάτευση υπογραφής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας τριετής διάρκειας.
Στις 20-2-2017 συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ με μοναδικό θέμα την πρόσκληση για υπογραφή κλαδικής σύμβασης που κατέθεσε η ομοσπονδία. 
Στη συνεδρίαση συμμετείχε το προεδρείο της ομοσπονδίας με το νομικό σύμβουλο κ. Μπαλατσούκα Σπύρο. 
Πρόθεση της ομοσπονδίας είναι να εντάξουμε στη νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας και οικονομικά θέματα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι τα μνημόνια δεν επιτρέπουν την εφαρμογή τους. 
Η ρύθμιση αυτή θα βοηθούσε τους δικαστικούς αγώνες που πραγματοποιεί ο κλάδος μας να μην ισχύσει το ενιαίο μισθολόγιο για τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ.  
Πολλά μέλη του Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ αμφισβήτησαν τη νομική δυνατότητα να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας με οικονομικούς όρους, παρόλο που είναι αντίθετοι με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΥΑ σύμφωνα με την απόφαση που έχουν πάρει πριν 3 χρόνια.
Πρότειναν να ερωτηθούν τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας σε συναντήσεις που θα συμμετέχει το προεδρείο της ομοσπονδίας με το νομικό της σύμβουλο και στη συνέχεια να συνεδριάσουν στις 10 Μάρτη για να αποφασίσουν.
Αν τελικά αποφασίσουν να μην υπογράψουν την νέα σύμβαση η ομοσπονδία θα προσφύγει στον ΟΜΕΔ για να εκδώσει διαιτητική απόφαση που ισοδυναμεί με συλλογική σύμβαση εργασίας. Θα επαναληφθεί αυτό που έγινε το 1996 και 1997 όταν η ΕΔΕΥΑ διαφωνούσε με την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας  
Για ότι νεότερο θα ενημερωθούν τα σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: